15 mei 2013

Cucumber used as spread


Lang geleden (er was eens... nee, was het maar zo'n sprookje) had ik samen met vriendinnen een high tea bij één van hen thuis. Iedereen zou wat lekkers maken om mee te nemen en vervolgens kon de pret beginnen. Ik had er voor gekozen om sandwiches te maken. Vorig jaar heb ik tijdens een high tea in Londen heerlijke sandwiches met komkommer voorgeschoteld gekregen, dus besloot ik om deze te maken. Tegenwoordig doe ik het beleg bijna overal op: van brood bij de lunch tot stokbrood tijdens het avondeten tot toostjes op de zaterdagavond.

Het maken van de komkommer sandwiches (of in mijn geval 'het beleg', gezien ik het niet alleen op sandwiches eet) is helemaal niet lastig en het is dan ook een kort receptje. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een komkommer, kruidenkaas en (stok)brood of toostjes. Bij gebrek aan kruidenkaas, gebruik ik soms zelfs knoflooksaus, kruidenboter of een komkommer spread. De komkommer snijd je in dunne plakjes, met of zonder schil. Het brood of de toostjes besmeer je met de kruidenkaas en vervolgens leg je daarop de plakjes komkommer. Je kunt zelf nog wat variatie aanbrengen, door er bijvoorbeeld een paar te combineren met rookvlees. Bij de sandwiches dek je het beleg af met het tweede sneetje en vervolgens snijd je deze doormidden. Simpel toch? 


English: Some time ago I had a high tea with friends at home. Everyone had to make or bake something to take with. I had decided to make sandwiches. Last year in London, I ate some delicious cucumber sandwiches during a high tea so I decided to try to make these. Nowadays I use it as a spread for almost everything: from my lunch to bread at dinner to toasts on a Saturday evening. 

Making these cucumber sandwiches (or in my case 'spread', considering I not only eat it on sandwiches) isn't that hard and the recipe is also short. All you need to make these sandwiches is a cucumber, herb cheese/cream cheese and bread/baguette/toast. In the absence of herb cheese or cream cheese, I sometimes use garlic sauce, herb or a cucumber spread. You need to cut the cucumber into thin slices, with or without skin. Then you spread the bread/baguette/toast with herb cheese/cream cheese and thereon you put the cucumber slices. You can make some variation, for example by combining a few with smoked beef. If you made sandwiches, cover the spread with the second slice and then cut the sandwich in half. Simple right? 




8 opmerkingen:

  1. maybe i'll change cucumber with chocolate, cause i hate cucumber but i love chocolate :D thehehhee...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O dit ziet er zo lekker en gezond uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er prachtig uit! Komkommer is altijd zo heerlijk fris, je kan het echt overal bij serveren :)

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was toen super lekker Tamaar! En natuurlijk mega gezond:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er lekker uit. Ik krijg spontaan trek. XX

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Love your blog! Maybe we could follow each other on bloglovin or GFC? Please leave me a comment or follow me and I will follow you =)

    http://www.facebook.com/pages/Le-Petit-Plastique/473640259360447

    http://lepetitplastique.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen