26 okt. 2013

A day in Collioure

Afgelopen zomer (die inmiddels alláng weer voorbij is) heb ik tijdens mijn verblijf in Zuid-Frankrijk het dorpje Collioure bezocht. Ook hier heb ik weer heel wat foto's gemaakt, welke ik nog graag aan jullie wil laten zien. 

Collioure is een schilderachtig dorpje in Zuid-Frankrijk, aan de Middellandse Zee en in de buurt van Spanje. Het dorpje is van oorsprong Catalaans, waardoor er hier een hele andere sfeer hangt dan in vele andere dorpen in andere delen van Zuid-Frankrijk. Vooral de verschillende bezienswaardigheden zoals het kasteel, de kerk en de vuurtoren in combinatie met de vele oude straatjes en haventjes zorgen ervoor dat dit dorp erg geliefd is bij vele toeristen. Geen wonder ook dat het dorp voor kunstschilders als Matisse en Picasso een grote inspiratiebron was!

Het enige minpunt is dan ook het feit dat veel toeristen een bezoek willen brengen aan het dorpje. Hierdoor is het er verschrikkelijk druk en rijd je er soms uren rond op zoek naar een parkeerplaats. Tijdens onze tweede poging zag het er weer tevergeefs uit, totdat we ineens een kleine parkeerplaats op werden geloosd door een aardige politieagente. Gelukkig maar, want het dorpje is zeker een bezoekje waard! 

English: Here are some photos from my trip to Collioure, a little village in the south of France. It's a very picturesque village with lots to see, the only disadvantage is the fact that it's always really crowded with lots of tourists. 


1. Bootjes met op de achtergrond de Notre-Dame-des-Anges en de vuurtoren van Collioure 2. Puppy! 3. De Notre-Dame-des-Anges 4. Schattige cafétjes 5. De Notre-Dame-des-Anges 6. Kasteel en strand van Collioure 7, 8. Straatjes in Collioure 9. De Notre-Dame-des-Anges en de vuurtoren van Collioure 10. Straatje in Collioure1. Boats with the Notre-Dame-des-Anges and Collioure's lighthouse on the background 2. Puppy! 3. Notre-Dame-des-Anges 4. Cute cafés 5. Notre-Dame-des-Anges 6. Collioure's castle and beach 7, 8. Some streets in Collioure 9. Notre-Dame-des-Anges and Collioure's lighthouse 10. Some streets in Collioure

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto's heb je gemaakt! Al die gekleurde huisjes zijn zo schattig. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw mooie foto's! Nu heb ik ook wel zin om daar heen te gaan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel gezellig uit daar ook al is het waarschijnlijk heel druk. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie fotos!!

  xx Mounia
  www.nonchalantrebel.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Looks so peaceful and lovely.

  http://thevulgariangirl.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's, ik vind die gekleurde huizen altijd zo mooi! xx

  BeantwoordenVerwijderen