6 sep. 2014

Budapest part II


Vandaag het tweede deel van mijn verblijf in de mooie stad Boedapest. Na de eerste dagen voornamelijk Pest te hebben verkend, was het de vierde dag van ons verblijf tijd voor het andere deel van de stad: Boeda! Ik had al veel over dit gedeelte van de stad gelezen en was er dan ook erg benieuwd naar. Lees snel verder voor mijn ervaringen!

Nadat we nog snel even wat eten en drinken hadden ingeslagen in de supermarkt (waaronder een grote krakeling van brood en kaas, mjam!), was het tijd om met de kabeltram de berg op te gaan richting Buda Castle. Dit is het Koninklijk Paleis wat inmiddels voornamelijk uit musea bestaat. Wij hebben hier een expositie bezocht over het surrealisme en het dadaïsme, wat erg leuk was.

Vervolgens zijn we richting het Vissersbastion en de Matthiaskerk gelopen. Wauw, wat is dat mooi zeg! De Matthiaskerk steekt er met al zijn pracht en praal al bovenuit en wanneer je hierachter langs loopt, kom je in het Vissersbastion terecht waarbij het net voelt alsof je je als een prinsesje in een Disney-decor waagt. Heel tof om gezien én doorheen gelopen te hebben. En dan heb ik nog niets gezegd over het prachtige uitzicht dat je vanaf het Vissersbastion op het andere stadsgedeelte, Pest, hebt! 

Na het bezoeken van het Vissersbastion, zijn we wat gaan drinken bij de oudste patisserie van Boeda(pest) genaamd Ruszwurm. De patisserie ziet er erg schattig uit (kijk dat groen!) en ze hebben er ook nog eens onwijs lekkere limonade én taart. Ik ging voor de citroenlimonade en de citroentaart (waarbij bij het bestellen de serveerster haar lach bijna niet kon inhouden... is dubbel citroen echt zo gek?) en deze waren allebei heerlijk! Ruszwurm is dus zeker een aanrader voor wanneer je een keer in Boedapest bent. Het is soms wel even wachten voor een plekje op het terras, vooral in het hoogseizoen (laten we het erop houden dat wij gewoon geluk hadden), maar dat wachten wordt zeker beloond! 

Na wat gedronken en gegeten te hebben, zijn we de rest van Boeda gaan verkennen. We zijn langs wat kerkjes gelopen, door wat schattige straatjes en langs wat leuke winkeltjes. Volgens ons boekje over Boedapest zou het straatje Fortuna utca het meest pittoreske straatje van Boeda zijn, dus ook hier zijn we doorheen gelopen. Er zaten wel wat winkeltjes, restaurantjes en hotels, maar toch viel het ons een beetje tegen. Het straatje waar patisserie Ruszwurm zich in bevindt, Szentháromság utca, vonden wij dan toch een stuk gezelliger! 

's Avonds zijn we wat gaan eten bij Gastro-Origo, een klein restaurantje met uitzicht op de Matthiaskerk. Bij het restaurant kon je zowel Hongaars als Italiaans eten. Ik ging zelf uiteindelijk voor de pizza hawaii, omdat de Hongaarse gerechten die hier op de kaart stonden me toch minder lekker leken (en omdat Italiaans eten bij mij nou eenmaal alles verslaat). Na het eten zijn we weer naar het Vissersbastion gelopen. Inmiddels was het namelijk donker geworden en het uitzicht met alle lichten in de stad is vanaf hier echt prachtig! Jammer genoeg was de accu van mijn camera leeg, dus ik heb hier deze avond geen foto's kunnen maken. Een andere avond zijn we weer terug gegaan om wel wat foto's van het mooie uitzicht te maken, deze houden jullie nog te goed! 

1. Uitzicht vanaf Buda Castle op Pest met de Kettingbrug en de Sint-Stefanusbasiliek 2 & 3. Buda Castle 4. Selfie bij Buda Castle! 5. En nog een leuke foto van ons met de Kettingbrug en de Sint-Stefanusbasiliek op de achtergrond 6. Buda Castle 7. Uitzicht op het parlement vanaf Buda Castle 8. In het Vissersbastion 9. Het Vissersbastion 10. Aan de krakeling van brood en kaas in het Vissersbastion 11. Het Vissersbastion 12. In het Vissersbastion met daarachter de Matthiaskerk 13. Het Vissersbastion 14. De Matthiaskerk 15. Ruszwurm, de oudste patisserie van Boeda(pest) ... 16. ... waar we lekkere (citroen)limonade en een stukje taart op hebben! 17. In een straatje in Boeda 18. Bewegwijzeringsbord 19. Maria Magdalenakerk 20. Fortuna utca


4 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Misschien moet ik toch maar een keertje naar Boedapest! XO
  p.s. doe jij al mee met mijn give-away?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer van die prachtige foto's, Boedapest klinkt zo tof! :)
  (en die citroentaart ziet er trouwens ook héééérlijk uit)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, deze foto's zien er ook weer zo prachtig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt allemaal super, en ook leuk dat jullie zo veel gezien/gedaan hebben! De foto's zijn ook geweldig! Aaaah ik mis boedapest :(

  BeantwoordenVerwijderen