19 aug. 2014

Budapest part ISzia! Deze zomervakantie ging ik samen met een vriendin voor een weekje op citytrip naar Boedapest. En mèèèn, wat is dat een leuke stad! Er valt zoveel te zien en te doen dat een weekje haast nog te kort is. Benieuwd naar het eerste deel van mijn korte reisje naar deze mooie stad? Lees dan snel verder!

De eerste dag kwamen we 's avonds laat aan in ons appartement (welke we hadden geboekt bij Dorottya Apartment, zeker een aanrader als je ooit van plan bent een appartementje te boeken in Boedapest) en deze dag hebben we verder dus niks meer gedaan.


De tweede dag van ons verblijf hebben we het rustig aan gedaan, omdat we nog wat moe waren van de reis. Daarom gingen we een boottrip over de Donau doen. Voor maar twaalf euro kun je anderhalf uur genieten van alle bezienswaardigheden langs de Donau, inclusief een glas champagne en een drankje naar keuze. Zeker een aanrader dus! 

De volgende dag zijn we langs wat kleine bezienswaardigheden in de stad gelopen. Eerst stond de Sint-Stefanusbasiliek op de planning, de grootste kerk van de stad. We zijn hier ook nog even naar binnen gelopen, waar de rechterhand van de heilige koning Stefanus als reliek wordt bewaard. Vervolgens zijn we naar de Grote Synagoge gelopen, de op één na grootste synagoge ter wereld. De synagoge is te vinden in de joodse wijk van Boedapest. Na het bezichtigen van de synagoge zijn we doorgelopen naar de Grote Markthal. Dit is een hele grote, overdekte markt waar van alles te vinden is: levensmiddelen als groente, fruit en vlees tot kleding en souvenirs en zelfs eettentjes. Ik had wat dorst gekregen, dus ik kon het niet laten om een glas vers geperste jus d'orange te nemen. 

Na de Grote Markthal zijn we over de Vrijheidsbrug naar Boeda gelopen. Boedapest is door de Donau namelijk eigenlijk verdeeld in twee kleinere stadjes: Boeda en Pest. Pest is het wat levendigere deel van de stad, terwijl Boeda juist wat authentieker en rustiger is. In Boeda zijn we langs de Donau naar de Kettingbrug gelopen, waarover we weer terug zijn gegaan naar Pest. 

Het was inmiddels al eind van de middag en we kregen wel zin in een lekker ijsje. Op Instagram had ik al wat leuke ijsjes in de vorm van rozen voorbij zien komen en hoe meer je in de buurt van de Sint-Stefanusbasiliek kwam, hoe meer mensen je met deze ijsjes zag lopen. Die wilden wij ook wel eens proberen! Bij Gelarto Rosa, een ijszaak tegenover de Starbucks op het Sint-Stefanusplein, kun je deze leuke ijsjes halen. Wij hadden geluk, want op het moment dat wij er waren stond er helemaal geen lange rij, wat normaal wel vaak het geval is. Voor twee euro (of 600 Hongaarse forint) mag je drie smaken kiezen, waar vervolgens zo'n leuk ijsje van wordt gemaakt.  

1. Straatje met uitzicht op de Sint-Stefanusbasiliek 2. Selfie! 3. Champagne op de boot 4. Het parlement 5. Jus d'orange in de Grote Markthal 6. De Grote Markthal 7. Een fruitkraampje in de Grote Markthal 8. Trammetje met daarachter de Vrijheidsbrug 9. Op de Vrijheidsbrug! (Ja, ik lijk hier net een klein kind, ik weet het) 10. Uitzicht vanaf de Vrijheidsbrug 11. De Kettingbrug 12. Uitzicht op het parlement vanaf de Kettingbrug 13 & 14. IJsjes! 5 opmerkingen:

 1. Ik wil zoooo graag een keer naar Budapest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw je vierde foto ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ziet er mooi uit! Ik wil ook een keer naar budapest! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ijsjes, gaaaaaf! Boedapest ziet er heel tof uit, ik ben eigenlijk nog nooit aan die kant van Europa geweest, dus het wordt tijd voor een nieuwe vakantie haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supertoffe stad he! Mooie foto's en wat zien die ijsjes er grappig uit zo. :)

  BeantwoordenVerwijderen