5 okt. 2014

Budapest part III


Vandaag deel drie van mijn verblijf in Boedapest. Na een paar dagen veel gedaan en gezien te hebben in de stad, vonden we het ook wel eens tijd voor een dagje rust. We besloten naar het Margaretha-eiland in de Donau te gaan, het eiland waar half augustus altijd het festival Sziget plaatsvindt.

Aan het eind van de ochtend vertrokken we met de tram richting de brug met welke je vervolgens het eiland kunt bereiken. Op het eiland hebben we wat geluncht bij de zogenaamde Muziekfontein met zelf meegebracht eten en drinken. Dit lijkt op het eerste gezicht een doodgewone fontein, maar om het uur wordt er een kwartiertje lang muziek gespeeld, waarop het water van de fontein vervolgens als het ware in het ritme 'danst'. Heel erg leuk om te zien! Na de lunch hebben we nog wat rondgelopen over het eiland, waarna we weer terug zijn gelopen naar de tram.

Met de tram zijn we richting het parlement gegaan, omdat we deze ook nog graag van dichtbij wilden bekijken. Bij het parlement kon je lekker met je voeten in het water zitten en dit was toch wel even een fijne verkoeling. Na hier een hele tijd gezeten te hebben, zijn we om het parlement heengelopen, waarna we langs de Donau weer terug zijn gelopen in de richting van ons appartement. 

Toen we bijna bij ons appartement waren aangekomen, kregen we toch wel weer zin in zo'n lekker ijsje van Gelarto Rosa. Op onze weg naar huis hebben we dus eerst weer hier een ijsje gegeten. De ijsjes zien er niet alleen erg leuk uit, maar zijn ook nog eens ontzettend lekker. Ik vind er veel meer smaak aan zitten dan het ijs in de meeste zaken hier in Nederland. Na het ijsje zijn we naar ons appartement gegaan, waar we wat hebben gegeten en een rustig avondje hebben gehouden op ons lieflijke balkonnetje. 

1. Het parlement (vanuit de tram) 2. De muziekfontein op het Margaretha-eiland 3. Het parlement 4. Trammetje 5 & 6. Met de voeten in het water bij het parlement 7 & 8. Langs de Donau, uitzicht op Boeda 9. Voor het parlement 10. Het parlement 11. Het Schoenenmonument langs de Donau 12 & 13. Straatje met uitzicht op de Sint-Stefanus basiliek 14 & 15. IJSJE! 

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een prachtige stad! Ook hele mooie foto's heb je gemaakt! En zo lekker die ijsjes, mmm. Ziet er gezellig uit!
    Liefs,
    http://thestyleclass.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, hoor! Prachtige stad. Nu ik dit zie wil ik er graag weer eens naartoe!

    BeantwoordenVerwijderen