14 nov. 2014

Budapest part IV


De laatste paar dagen in Boedapest was het weer soms wat minder. Gelukkig vonden de (heftige) regen- en onweersbuien voornamelijk 's nachts plaats, waardoor we overdag nog wel wat activiteiten in de buitenlucht konden ondernemen. En gelukkig liet de zon zich ook nog regelmatig zien.

Op een wat slechtere dag besloten we naar het Heldenplein te gaan. Dit is een heel groot plein aan het einde van de bekende Andrássyboulevard, met een groot monument waarin zich beelden bevinden van allerlei Hongaarse helden. Erg indrukwekkend om te zien.


Na ons bezoek aan het Heldenplein, besloten we wat te gaan eten en drinken bij het Bookcafé. Dit is een heel mooi café binnen in een boekwinkel. Van buitenaf zie je het café dus niet, omdat je eerst de boekwinkel door moet om deze te bereiken. Het café is rijkelijk versierd en lijkt haast een beetje op een oude kerk. Daarnaast is het er helemaal niet duur: voor 7 euro p.p. hadden wij al een grote limonade en een (ontzettend lekkere) tosti. 

Ook wilden we op een wat slechtere dag nog graag het Museum voor de Schone Kunsten bezoeken. Toen we op de eerste dag naar ons appartement werden gebracht, had de chauffeur het over het 'nationale museum' toen we langs een mooi museum met grote zuilen reden. In onze boekjes werd het Museum voor de Schone Kunsten ook wel aangeduid als het nationaal museum, dus we waren er van overtuigd dat dit het museum was waar wij moesten zijn. Nadat we onze tickets hadden gekocht en binnen waren, bleek dat dit het nationaal museum was van de Hongaarse geschiedenis. Het museum hing vol met allerlei oude zwaarden en schilderijen van Hongaarse koningen. Hadden we ons toch mooi even vergist. Na een snel rondje te hebben gedaan en nog even gebruik gemaakt te hebben van het toilet, zijn we een van de dagen daarna naar wel het juiste museum vertrokken. De beide foto's hieronder zijn bij de twee verschillende musea gemaakt en hierop is wel een klein beetje te zien dat de gebouwen toch wel erg veel van elkaar weg hebben. 

Op de laatste dag scheen gelukkig de zon lekker, dus besloten we naar het Stadspark achter het Heldenplein te gaan. Hier hebben we wat geluncht, waarna we wat door het park hebben gelopen. Het bekende badhuis van Boedapest, het Széchenyibad, houdt zich ook huis in dit park. We wilden heel graag nog een dagje naar zo'n mooi badhuis, maar hier hadden we uiteindelijk toch geen tijd meer voor. Wel hebben we nog even de hal van dit badhuis bekeken, omdat alleen deze al prachtig bleek te zijn. En niets is minder waar. Aan het einde van deze dag was het helaas alweer bijna tijd om naar huis te gaan! 

1. Het Heldenplein 2 & 3. Op het Heldenplein 4. In het Bookcafé 5. Kaarten op de post doen 6. Het Museum voor de Schone Kunsten (het goede museum) 7Het Széchenyi badhuis van buitenaf 8. Brug vanuit het Stadspark naar het Heldenplein 

4 opmerkingen:

  1. Aah wauwie wat een mooie foto's! ik wil ook nog een keer naar Budapest toe, heel graag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's heb je gemaakt! Ik was in Boedapest tijdens het Sziget festival. Daar heb ik vooral veel tijd door gebracht en helaas niet zo heel veel van de stad kunnen zien. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat je niet meer blogt! Ik vind je blog namelijk prachtig, net als de foto's in dit artikel!

    BeantwoordenVerwijderen